17.07.2008 12:45:32
Chameleon štíhlý

Tělesné rozměry Chameleona štíhlého
Délka těla i s ocasem: 33 - 38cm
Výskyt Chameleona štíhlého
Celé území tropické Afriky od Gambie aľ po Somálsko a od Konga po Modrý Nil.
Způsob života Chameleona štíhlého
®ije v suchých savanovitých oblastech, kromě toho v deątných lesích. Zdrľuje se na keřích a křovinách, často je vąak nucen urazit dlouhé vzdálenosti po zemi.
Způsob obživy Chameleona štíhlého
Kromě běľných druhů hmyzu dává přednost mouchám a cvrčkům. Nepohrdnou ani také rostlinnou potravou jako jsou zelené listy, květy a plody.
Chov Chameleona štíhlého
Tyto chameleóny chováme pouze jednotlivě v teráriu o rozměrech 80 x 50 x 50cm se stěnami polepeným pískem. Jako substrát pouľijeme písek, u samice alespoň 10cm vrstvu. Písek musí být v období březosti a snůąky mírně navlhlý. Vnitřní zařízení terária doplníme větvemi ke ąplhání a několika kameny. Ve dne vyhříváme na 25-32°C, v noci teplotu o několik stupňů sníľíme. Svítíme 14 hodin denně, rosíme kaľdý den ráno.
Rozmnožování Chameleona štíhlého
Pohlavní dospělosti dosahují kolem 6-7 měsíců. Po 35 dnech březosti klade samice 18-32 vajíček, které zahrabává do země. Vejce je třeba ihned přemístit do inkubátoru. Ve vlhkém vermikulitu se mláďata líhnou při teplotě 28-30°C po 240-300 dnech. Jiľ za několik hodin jsou sama schopna přijímat potravu. Odchov provádíme jednotlivě.
autor STANISLAV PÉTˇA @  
0 Komentáře:
přidat komentář
<< Domů
 
O autorovi

Jméno: stanislav peta
 poslat vzkaz autorovi

Aktuální články
Archiv
Odkazy
Fotoalbum
RSS

obsah | komentáře

Template By
Isnaini Dot Com
 
 
TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se